Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

aharistosΤο θάρρος της αγάπης κρύβεται στην υπομονή της στοργής για τον άλλον, χωρίς να κοιτάς τις προσβολές του εαυτού σου, για να δείξεις το μεγαλείο της ψυχής σου στους εχθρούς σου με τη σιωπή της προσευχής σου.
Μάθε να υπομένεις τους άλλους που σε αδικούν με την σιωπή σου χωρίς να τους κατηγορείς, διότι ο Θεός θα τους δικάσει την ώρα της κρίσεώς τους για τις αδικίες και τις άδικες κατηγορίες για σένα.
Το ν'αγαπάς τους εχθρούς σου σημαίνει δεν τους κατηγορείς αλλά χαίρεσαι διότι γίνονται ευεργέτες της ψυχής σου και εύκολα θα αποκτήσεις τον Παράδεισο. Αλλά ο Θεός θα τους κρίνει δίκαια για την αχαριστία τους και την αγνωμοσύνη τους. Αλλοίμονο αν κατηγορούμε τους ευεργέτες μας τότε είμαστε οι αθλιότεροι των ανθρώπων και οι απανθρωπότεροι του κόσμου.
Η αχαριστία είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα στη ζωή του ανθρώπου. Ο αχάριστος μοιάζει του Ιούδα που πρόδωσε το διδάσκαλό του, Ιησού Χριστό, για 30 αργύρια, που τόσο πολύ ευεργετήθηκε απο τον Κύριον καί καταδικάστηκε αιώνια στην Κόλαση. Ομοίως και ο αχάριστος μοιάζει του Ιούδα που κατηγορεί και διασύρει τον ευεργέτη του απο άμετρο εγωϊσμό και τον πουλάει με τόν άσχημο λόγο του για να δικαιώσει τον κακό εαυτό του. Η δικαιοσύνη του Θεού θα αποδοθεί μετά θάνατον, αλλά δώ στη γή, προσωπικά η ζωή του θα είναι γεμάτη αγκάθια και τριβόλια, θλίψεις και άλλα άσχημα θα συμβαίνουν στη παρούσα ζωή του. Αυτό έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους απο αρχαιοτάτων χρόνων. Ο νόμος του Θεού είναι: ό,τι καλό κάνουμε στη ζωή μας θα λάβουμε καλό, ό,τι κακό κάνουμε στη ζωή μας θα λάβουμε κακό. Αυτός ο νόμος του Θεού είναι αιώνιος και αμετάβλητος.

Ο Αχάριστος ζει για τον εαυτό του και ζητά τα πάντα για τον εαυτό του και αδιαφορεί για την ζωή του άλλου, διότι έχει ζήσει την μοναξιά του εαυτού του μέσα στις αποτυχίες του. Ζητά να ικανοποιούνται οι επιθυμίες του με σκοπό να ταπεινώνει τους ευεργέτες του χωρίς να δίνει σημασία αν τους προσβάλλει ή τους στενοχωρεί. Είναι καχύποπτος καί αντιδραστικός σε κάθε τι που κάνει ο άλλος, όταν δεν καταλαβαίνει, διότι πάσχει ψυχικά απο τη ζήλεια, απο αισθήματα κατωτερότητος και το φόβο της ψυχικής ανασφάλειας. Τα πάντα λειτουργούν μέσα του σε πλήρη αταξία και γι'αυτό χάνει εύκολα φίλους απο αδυναμία γνωριμίας του εαυτού του. Γίνεται έρμαιο των ψυχικών αδυναμιών του και δεν μπορεί να δει την αλήθεια του εαυτού του, διότι έχει τυφλωθεί από τήν εγωϊσμό. Πάντα η αλήθεια πληγώνει και χάνεται μέσα στο σκοτάδι των ενοχών του. Εύκολα κατηγορεί. Δύσκολα δικαιολογεί τον άλλον. Σπάνια βλέπει τα λάθη του. Ποτέ δεν ταπεινώνεται. Είναι αξιολύπητο άτομο, διότι κρύβεται πίσω από απο τούς άλλους χωρίς να να έχει θάρρος να ομολογήσει τις αδυναμίες του.

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ