Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' τιμητικώς προσκληθείς υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκον, μετέβη στην αγιοτόκο και ηρωοτόκο Χίο και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις επι τη μνήμη των Αγίων Μαρτύτων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου και επι τη 106η επέτειο των Ελευθερίων της νήσου από τον τουρκικό ζυγό.

Αρχικά το Σάββατο 10/11 το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Χίου, υποδέχτηκαν στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της νήσου την  ιστορική εικόνα της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας που δεσπόζει στον ομώνυμο οικισμό της Βόρειας Χίου. Στη συνέχεια οι δυο Μητροπολίτες έδωσαν το παρόν στην έπαρση της μεγάλης ελληνικής σημαίας διαστάσεων 150 τ.μ. στο λιμάνι της Χίου, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του ναυάρχου και ελευθερωτού της Χίου Παύλου Κουντουριώτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεπτός Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτων Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκου. Στο κήρυγμα του προς το πολυπλθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην αξία και στη σημασία των Ιερών συμβόλων. Στη συνέχεια με τη συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφίας κ. Γαβριήλ πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων στους δρόμους του νησιού, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Την Κυριακή 11/11 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συλλειτούργησε μαζί με τους ως άνω Αρχιερείς. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρασημοφόρησε τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, το τρισάγιο στο Ηρώον του νησιού και η μεγαλειώδης πολιτική και στρατιωτική παρέλαση.

Για φωτογραφίες πατηστε εδώ

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ