Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος έστειλαν μήνυμα ειρήνης, φυτεύοντας μια ελιά στα Συμμαχικά Κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι χιλιάδων πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανακωχή που σήμανε το τέλος του.

 

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να τελεστεί το υπαίθριο Πατριαρχικό Συλλείτουργο και λόγω της βροχής η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμωνος. Μετά το πέρας, οι Ιεράρχες και οι επίσημοι μετέβησαν στο σερβικό τομέα των Κοιμητηρίων όπου κατέθεσαν στεφάνι και φύτεψαν μια ελιά. Τους Προκαθημένους υποδέχθηκε μια μεγάλη μορφή της Θεσσαλονίκης, ο 90χρονος Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς, που από το 1960 είναι φύλακας του σερβικού τομέα των Κοιμητηρίων Ζέιτενλικ.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο αν.υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου κ.α.

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ