Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προσκύνημα στην Ίμβρο πραγματοποίησε η Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» από τις 14 έως 17 Αυγούστου 2018 ακολουθώντας τα ίχνη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως, πρώτος σταθμός: Το Σχοινούδι, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστατούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τα μέλη της χορωδίας και οι μουσικοί που τη συνόδευαν παρακολούθησαν με κατάνυξη τον Εσπερινό, πήραν την ευχή του Πατριάρχη και στη συνέχεια σκόρπισαν ήχους μελωδικούς στους παρευρισκόμενους Ίμβριους που συγκεντρώθηκαν απ’ όλα τα μέρη του κόσμου για να τιμήσουν τη Μεγάλη Μητέρα του Θεού και τον Πρώτο της Ορθοδοξίας.

Ανήμερα της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής, ο Παναγιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρά Του, τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συγχοροστάτησαν μαζί Του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μύρων κ.Χρυσόστομος και Νεάς Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος.

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νεόδμητου Γυμνασίου- Λυκείου Αγριδίων η Γυναικεία Χορωδία παρουσίασε συναυλία προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη. Κατά κοινή ομολογία, η μελωδική απόδοση των τραγουδιών και η ζωντάνια δημιούργησαν ένα κλίμα ενθουσιαστικό και ευφρόσυνο.

Μετά τη Συναυλία, ο Παναγιώτατος, μέσα σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρέθεσε Δείπνο σε ομογενειακό κέντρο στα μέλη της Χορωδίας. Ο Πρώτος της Ορθοδοξίας ευχήθηκε στη Χορωδία να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστού με νότες, μελωδίες και ύμνους δοξαστικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανηγυρική ατμόσφαιρα διαχύθηκε σ’ όλη τη χώρα και συνεπήρε Ρωμιούς και Τούρκους.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, η Χορωδία, με τις ευχές του Γέροντά της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα επέστρεψε στα «ίδια» αλλά όχι…..ίδια…

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ