Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Μάτι, και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, τα οποία κατεστράφησαν από την φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδος, επεσκέφθη σήμερα ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την συνοδεία του.

 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, η Ηγουμένη και οι Μοναχές, υπεδέχθησαν τον κ. Πρόεδρο, και τον ξενάγησαν στους κατεστραμμένους χώρους του Μοναστηριού και του Ιδρύματος.

Ο κ. Πρόεδρος εξεπλάγη από το μέγεθος της καταστροφής των κτιρίων αλλά και από την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου, και της γύρω περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις πρώτες κινήσεις και προσπάθειες ανακατασκευής των κτισμάτων του Ιδρύματος και του περιβάλλοντος χώρου. Ο κ. Πρόεδρος υπεσχέθη ότι θα υπάρξει αρωγός στην προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό μέσο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε αρκετή ώρα με τον Μητροπολίτη και την Ηγουμένη σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ενημερώθηκε αναλυτικά και επισκέφθηκε όλους τους χώρους που έχουν καταστραφεί.

 

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ