Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου τελέστηκε σήμερα, 24 Ιουνίου στον Ιερό Nαό Tιμίου Προδρόμου Παπαφείου Θεσσαλονίκης.

Ο Ιεράρχης αφού αναφέρθηκε στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, που τιμάται σήμερα, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στα μεγάλα εθνικά θέματα. Αφού ανέλυσε εκτενώς την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, εξέφρασε τους προβληματισμούς του με πολύ προσεκτικό τρόπο.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ολοι με ρωτούν τι θα γίνει; Που θα πάμε; Τι θα γίνει με την πατρίδα μας; Θέλουμε την πατρίδα μας να είναι ελεύθερη, αξιοπρεπής.

Σήμερα γίνονται οι εκλογές στην Τουρκία. Και είναι σημαντικό θέμα για εμάς. Βλέπουμε πως συγκεντρώνουν τα καλύτερα πολεμικά συστηματα. Εμείς τι θα κάνουμε; Την προσευχή μας και την αγάπη μας.

Να είμαστε Χριστιανοί, συνειδητά Ελληνες. Να δείχνουμε αγάπη και στους εχθρούς μας, έτσι μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε. Αποφεύγω να ομιλήσω για μερικά πράγματα, γιατί κάποιοι είναι έτοιμοι να πουν κάτι. Θέλω να πω πράγματα, αλλά δεν τα λέω γιατί αύριο μπορεί να είμαι κατηγορούμενος».

Δείτε το βίντεο της Θείας Λειτουργίας…

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ