Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνεδρίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων, ενώ εξέδωσε ανακοινωθέν για την «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», που το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει εκστρατεία προσηλυτισμού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει:

Συνήλθε από την Τετάρτη 6 έως και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εύχονται στους μαθητές και στις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να έχουν την ευλογία του Θεού και καλή επιτυχία σε αυτήν την ιστορική στιγμή της ζωής τους, η οποία ανοίγει προοπτικές για το μέλλον τους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε χθες στην αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού τα Μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και ενημερώθηκε περί των δραστηριοτήτων αυτής με την ευκαιρία της συμπληρώσεως εικοσιπέντε ετών από την ίδρυσή της. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καλωσορίζοντας τους έλληνες Βουλευτές – μέλη της Συνέλευσης και τον ρώσο Βουλευτή κ. Σεργκέι Γαβρίλοφ, τους προέτρεψε να συνεχίσουν το έργο τους σε μία εποχή όπου όχι μόνο υπάρχει οικονομική κρίση αλλά και πνευματική παρακμή, η οποία ευτελίζει τον άνθρωπο. Ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης εκ μέρους της Συνέλευσης ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. για την ιστορία, τις δράσεις και τους σκοπούς της Συνέλευσης και επέδωσε στον Μακαριώτατο αναμνηστικό της συνάντησής τους. Ο Μακαριώτατος ανταποδίδοντας προσέφερε στα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας την εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Κατά τις Συνεδρίες αυτής η Δ.Ι.Σ.:
Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, περί του έργου, της πορείας και της προοπτικής του Κέντρου.
Ενέκρινε την πρόταση της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ως Προστάτου αυτής και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών περί ανακηρύξεως του Αγίου Θεράποντος Επισκόπου Κύπρου, ως Προστάτου του Συλλόγου, κατόπιν και εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου.
Ενέκρινε την διοργάνωση του ΣΤ’ Πανελληνίου Συνεδρίου ιερέων Υπευθύνων Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατόπιν εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος. Το θέμα του Συνεδρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου Βοιωτίας, είναι: «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις».

Ενέκρινε την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων ως προς την έκδοση Δελτίου Τύπου περί της δραστηριότητας της Νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Ενέκρινε την διοργάνωση Ημερίδος, κατά μήνα Οκτώβριο, κατόπιν Εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων στο Διορθόδοξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης, με θέμα: «Κίνδυνοι των Χριστιανικών Μνημείων στη σημερινή εποχή».

Ενέκρινε τις υποβληθείσες προτάσεις υπό της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων επί τη 200ή επετείω της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 κατά το έτος 2021.
Ενέκρινε το αίτημα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντή της «Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλαδος» περί του «Προγράμματος εκμανθήσεως της ελληνικής γλώσσης και γνωριμίας μετά του εληνορθοδόξου πολιτισμού υπό αλλοδαπών σπουδαστών».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και αποσπάσεις κληρικών και έλαβε αποφάσεις σχετικές με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακος εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 12 
Ιουλίου 2018, στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Γρεβενών και Τρικάλων. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της.

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ