Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΕΥΒΟΙΑ-Ανταπόκριση Γιώργος Θεοχάρης

Ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τις εκδηλώσεις για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη που βρίσκονται στην εξέλιξη στο μοναστήρι του Οσίου Δαύιδ όπου επί χρόνια ο μακαριστός είχε διατελέσει ηγούεμενος.

 

Στις 18:15 σήμερα το απόγευμα έφτασε στο μοναστήρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος  συνοδεύομενος από πλειάδα Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Νωρίτερα, είχαν φτάσει δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Εντονα συζητήθηκε στα πηγαδάκια Ιεραρχών η απουσία Ιερώνυμου ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έφτανε στη Μονή μαζί τον Πατριάρχη Ιερώνυμο. Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ απευθύνθηκε σε στελέχη της οργάνωσης των εκδηλώσεων αναφορικά με την απουσία του Αρχιεπισκόπου και εισέπραξε μία…παγωμένη απάντηση ότι δεν γνωρίζουν τίποτα μετά το σημερινό!

Πάνω από 20 Ιεράρχες έδωσαν το παρών, στις εκδηλώσεις για την επίσημη Αναγγελία της αγιοκατάταξης του Οσίου γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννη, ο βουλευτής Νίκος Μίχος και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εκδηλώσεις

 

 

 

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ