Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αγρυπνία για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

 

Ο Μητροπολίτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 απέδωσε τους χειρισμούς της Τουρκίας σε κακία και αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Ήταν μία εκδήλωση πολιτιστικού και πνευματικού και θρησκευτικού χαρακτήρα χωρίς να θίγει κανέναν ή να απειλεί κανένα αλλά να διατρανώνει τη συμβολή των πράξεων δικαιοσύνης όπως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή για τους δύο στρατιωτικούς, που δεν έκαναν τίποτα για να κρατούνται σε φυλακές που είναι ισχύος μεγάλης. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη πικρία στη συνείδηση του λαού και θεωρείται ακόμη και ταπείνωση… Γιατί τόση κακότης; Και από την πλευράς της Τουρκίας, κατά τρόπο που ξέρουν και χρησιμοποιούν, αφήνεται να εννοηθεί ότι ‘’εσείς έχετε κάνει αντίστοιχη πράξη” με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτοί όμως ήρθαν μόνοι τους…», είπε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Για το Σκοπιανό, ανέφερε: «Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα είμαστε το μοναδικό κράτος σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο που θα δεχθεί μια τέτοιου τύπου λύση. Δεν είναι δυνατό… Δεν χωράει μέσα στο σπίτι σου να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί και να νομίζει ότι δικαιωματικά θα πράξει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει το δικαίωμά του να μείνει μέσα στο σπίτι σου»

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ