Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ag porfirios«Είναι ώρα όλοι να σκεφτούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη στο Ηράκλειο Λαγκαδά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του ιερού ναού Aγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη στο Ηράκλειο Λαγκαδά, τον πρώτο ναό του αγίου Πορφυρίου στην Ελλάδα, και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, οι Επίσκοπο Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑθηνώνΑρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους π. Ναθαναήλ, ο Προηγούμενος της ιδίας Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, καθώς και αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως.

Παρεστησαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, Τοπικών Συλλόγων και Οργανισμών.

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ