Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Μαυροβουνίου Γυθείου Της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι Όπλο Ειρήνης και Αγάπης, που καταπολεμά την έχθρα και συμφιλιώνει τους εχθρούς, καταργώντας την αντιδικία και την ανταπόδοση του κακού. Ο Κύριος επάνω στον Σταυρό ανοίγει τα χέρια Του και με αγάπη μεγάλη αγκαλιάζει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Η αγάπη του Χριστού πληρώνεται με το Αίμα Του και το Αίμα Του αυτό είναι που μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία και κάθε ανόμημα. Ο Κύριος επάνω στον Σταυρό μας έδωσε την Χάρη, αρκεί βεβαίως εμείς να πλησιάσουμε και να καταλάβουμε το μήνυμα του Σταυρού, το οποίο είναι μήνυμα Αγάπης προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο.
Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι όπου υπάρχει ο Σταυρός του Κυρίου μας ως νόημα και περιεχόμενο ζωής εκεί ο άνθρωπος βιώνει την αληθινή ελευθερία στην ζωή του.

Όλοι σήμερα έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να κάνουμε μία αναθεώρηση σκέψεων και επιλογών. Να δούμε τον Σταυρό του Κυρίου μας και να απλώσουμε και εμείς τα χέρια για να ζητήσουμε το έλεος Του. Να απλώσουμε κε εμείς τα χέρια μας και να ακουμπήσουμε το πανσεβάσμιο Ξύλο και να λάβουμε δυνάμεις, γιατί μόνο με την δύναμη που πηγάζει από τον Σταυρό μπορούμε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε εναντίων των παγίδων του διαβόλου.
Να ξεκινάμε την ημέρα σφραγίζοντας το πρόσωπο μας με το σημείο του Σταυρού και να ζούμε από πού μας λέει ο Απ. Παύλος «Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός».

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ